Toiset shoppaavat alesta vaatteita hiki niskassa, minä tein ehkä parhaan alelöytöni tällä kertaa kirjakaupasta. (Okei, kävin vaatekaupoissakin ja löysin parit farkutkin halvalla - vai onko 6€ kaksista farkuista muka paljon?)

Lainasin talvella Eva Dahlgrenin Kuinka lähestyä puuta -teoksen ja luin sitä innokkaasti. Sitten lukeminen vain loppui. Ei kirja huono ollut, ei tylsäkään. Ehkä tuli kiirekausi, ehkä unohdin kirjan matkakassiin, ehkä jotain pakollisempaa tuli tilalle. Eräpäivä tuli, kirja piti palauttaa, jäi lukematta loppuun. Mutta nyt löysin kirjan Seinäjoen Infosta, ja maksoin omasta kappaleestani huikeat 3,5 euroa. Tätä voisi jo kutsua hyväksi tuuriksi. Kävin myös Suomalaisessa, jonka alevalikoimaan ko. kirja myös kuuluu. Heidän hintansa on 15€...

Viime viikolla tein toisenkin löydön. Muuan ystävä kertoi Hermann Hessen Narkissos ja Kultasuu -kirjasta, ja herätti lukuhaluni. Jostain syystä minulle oli selvää, että ostan kirjan itselleni, en lainaa kirjastosta. Ja jostain syystä olin varma, että Tampereen Kirjatoriltahan tämä teos löytyy, mieluusti pokkarina. Niinhän siinä kävikin: Kirjatorin hyllyssä makoili yksi ainoa kappale Narkissosta ja Kultasuuta, ja minä pulitin ilomielin hintalapun määräämät viisi euroa kauniskantisesta pokkarista. Yritin etsiä blogiin kuvaa kirjan kannesta, mutta löysin vain vuoden 2004 kannen, joka on aivan erilainen. Ostamassani pokkarissa on Jenni Noposen suunnittelema sinisävyinen kansi, joka tuo mieleen 1960-1970-lukujen kansitaiteen.

Minulla on korkeat odotukset Hessen kirjan suhteen. Ystävän lausunto, miellyttävä kansi, lähes liian helppo löytäminen... Kirja odottaa lukuvuoroaan vielä, en halua kiirehtiä sen kanssa suotta.

Luin Khaled Hosseinin Leijapojan. Haluan sen itselleni. En pokkarina, vaan kovakantisena - jos valita saa. Kovakantisen painos on loppu, joten kääntynen seuraavaksi divareiden puoleen. Ja kyllä. Leijapoika on hyvä kirja. Tai ei hyvä. Loistava. Koskettava. Hienointa, mitä olen lukenut - no, Tuhat loistavaa aurinkoa -romaanin jälkeen. Hosseini on mykistävän taitava.