En voi ymmärtää ihmisiä, jotka hävittävät kodistaan ammeen. Ammehan on suurta luksusta! Eikä se todellakaan sulje suihkua pois, ihminen voi saada molemmat.

Nykyinen kylpyhuoneeni on ankea - oikeastaan ruma. Olen tainnut kuvailla sitä sanomalla, että kyseinen huone pitäisi räjäyttää ja heti tulisi parempi. Mutta annan rumuuden anteeksi, koska kylpyhuoneessa on amme. Sellainen, johon mahtuu loikoilemaan. Kaksikin ihmistä, jos haluaa. Amme oli tärkeä, kun etsin uutta kotia. Putkiremonttihan tähän taloyhtiöön on tulossa (*sivistynyttä voimasanojen käyttöä*), mutta kestän sen, koska nyt voin pelastaa ammeen. Olen nähnyt liian monta valjuilla kaakeleilla sössittyä kylppäriä nurkassa rämisevine suihkukoppeineen. Ei sellaista!

Kylpy rentouttaa. Lämmittää. Ilahduttaa. Tarjoaa jotain melkeinpä kaikille aisteille (joskaan kylpyveden hörppimistä en voi suositella). Viime talven karmeina pakkaspäivinä kaipasin ammetta, jonka lämpimään syliin laskeutua. Kylpyvesi olisi sulattanut sen ikijään, jonka jo luulin vallanneeni kehoni, kun koko ajan palelsi.

Kylpy, tuoksuvaa kylpyöljyä, lasi kuohuvaa, kynttilävalaistus. Nautinto.