Minusta on nerokas keksintö koota tv-sarja dvd:lle. Toki televisiokanavat hemmottelevat katsojia sillöin tällöin sarjamaratoneilla, mutta boksit mahdollistavat omat maratonit itselle sopivaan aikaan. Eikä sarjankaan ole pakko olla jonkun muun valitsema.

Olen onnellisen televisioton, mutta se ei tarkoita, ettenkö haluaisi välillä tuijottaa ruutua. Ja mikä autuus, kun hyppysissä on hyvä sarja, jota voi katsoa monta jaksoa peräkkäin! Ei tarvitse odottaa viikkoa (tai kahta, jos jokin epämääräinen urheilutapahtuma sotkee lähetysaikataulut), vaan voi hakea lisää mutusteltavaa ja jatkaa tarinaa. Ihanaa eskapismia, voi pysytellä sarjan maailmassa vielä tovin pidempään, arkimaailma odottelee kiltisti kauempana.

Katsoimme hiljattain Mullan alla -sarjan viimeisen tuotantokauden. Hieno sarja, voisin aloittaa uudelleen alusta. Ja kyllä, viimeisten jaksojen aikana piti liikuttua. Hyvin tehdyn sarjan hahmoihin kiintyy, heistä ei haluaisi luopua. Ja toki sarjan tapahtumia peilaa aina omaan elämäänsä, käy läpi tunteita, pelkoja, toiveita, kokemuksia.

Tänä vuonna olen katsonut myös Tummien vesien tulkit ja Sano että rakastat -sarjan (jota tehtiin vain yksi tuotantokausi).

Mikähän sarja voisi olla seuraavana vuorossa? Jotain, missä on tarpeeksi tuotantokausia, eihän yksi riitä mihinkään! Suosituksia? Tasovaatimus tosin voi olla kova Mullan alla -kauden jälkeen...