Sain eilen Maailma kylässä -festivaaleilla käteeni pienen vihkosen. Kiitin kohteliaasti, vaikka heti perään ärsytti, että miksen kieltäytynyt tästäkin mainossaasteesta. Onneksi en kieltäytynyt.

Saamani vihkonen oli osa HSL:n kampanjaa, jossa on kerätty ihmisten julkisiin kulkuvälineisiin liittyviä tarinoita. Mikä on liikuttanut sinua? kysyy HSL. Tarinoita saa kertoa netissä, ja osa niistä on koottu pikkuiseksi vihkoseksi. Luin tarinoita ja liikutuin rakkaustarinoista. Taidan jättää vihkosen käsilaukkuni vakiotavaraksi, niin hyvä mieli joistain jutuista tuli. Ja pala kurkkuun, sisäinen romantikkoni oli ihan kyynelissä. (En tiedä, kääntyykö kovapintainen kyynikko näistä, mutta se olkoon kyynikon ongelma.) Hauskoja, sympaattisia, yllättäviäkin tarinoita. Lukekaa vaikka tämä tai tämä tai tämä.

Toki nettisivuilla on vähemmän hauskoja tarinoita - minä halusin lukea hyvän mielen juttuja.

Minä pidän julkisesta liikenteestä. Junista. Raitiovaunuista. Metroista. Busseistakin, vaikka vähemmän. Myönnän, että henkilöautossa on puolensa, mutta en silti suostuisi käyttämään vain omaa autoa. Istua aina yksin ratin takana - ei kiitos kaikkia matkoja.

Huomenna junaan. Jee!