Tervetuloa Omaan huoneeseen!

Blogini nimi on napattu Virginia Woolfilta, joka on kirjottanut, että "naisella pitää olla omaa rahaa ja oma huone, jos hän aikoo kirjoittaa". Omalla huoneella Woolf tarkoitti paitsi fyysistä tilaa myös ajattelun tilaa, vapautta sanoa ja ajatella. En lupaa ajatella ja sanoa vain tässä blogissa, mutta toimikoon tämä yhtenä tilana aatoksille - ehkä myös keskustelulle!

Tämä on myös yksi kirjoittamisen muoto itselleni. Kirjoittamisen väitetään synyttävän lisää kirjoittamista - sopii minulle. Lisäksi Oma huone voi toimia eräänlaisena työpäiväkirjana tai kurkistusaukkona sanataideohjaajan työhön. Ei: en kerro paljastusjuttuja opiskelijoistani tai kopioi luvatta heidän taidonnäytteitään (saati väitä niitä omikseni). Mutta valotan silloin tällöin tuntemuksiani ja kokemuksiani työstäni sanataideohjaajana ja kriitikkona.

Molempia edellämainittuja toimia olen harjoittanut jo muutaman vuoden, mutta sanataidepuolella sujautan ihan näillä hetkillä jalkani entistäkin korkeakorkoisempiin kenkiin. Oi, miten hurmaavat kengät ne ovatkaan - mutta osaanko varmasti kävellä niillä? Minua nimittäin saa tituleerata Pohjanmaan kirjoittajakoulun vastaavaksi ohjaajaksi, siitä korot popoihini. Luvassa on huikean jännittäviä hetkiä: Syntyykö lukujärjestys opiskelijoille? Löytyykö opettajia? Mitä kursseja opiskelijat valitsevat? Mitä olen unohtanut suunnittelutyössä? Löydänkö viime vuonna pitämäni fantasiakurssin muistiinpanot?