Loma. Kuulostaa hyvältä, eikö vain? Hiihtolomailin tämän viikon. Freelancer voi periaatteessa pitää lomansa ihan milloin haluaa, mutta on etua, jos voi lomailla silloin kun moni muukin. Esimerkiksi siksi, että kun muutkin ovat lomalla, sähköposti ei täyty viesteistä, joissa on hoputtavia sävyjä tyyliin "vastaathan pikaisesti", "deadline on ylihuomenna", "tarvitsen kommenttejasi huomiseksi". Luen sähköposteja lomallanikin, joten näihin törmää väistämättä. Ja vaikka kuinka ajattelisi, että ei nyt, minä olen lomalla, jäävät hoputusviestit kaihertamaan.

Tällä viikolla rentouduin. Ei siihen ihmeitä tarvita - en esimerkiksi reissannut mihinkään Tampereelta. Miksi olisinkaan, kun kerrankin sain olla täällä rauhassa! Huomisesta alkaa taas kiihkeä vr-suhde, junalla sinne ja tänne. Onneksi pidän junamatkailusta.

Viimeisenä lomapäivänä on väistämättä hivenen haikea olo, mutta nyt tuntuu, että ehdin levätä riittävästi. Sen huomasi ainakin siitä, että jaksoin jo ajatella uusia työkuvioita. Ryhdyn toimeen niiden suhteen ensi viikolla. Ehkä ne ovat epätodennäköisiä toteutumaan, mutta on mukavaa leikitellä ajatuksella, että ne toteutuisivat. Pitäkää peukkuja, cross your fingers, hierokaa jäniksenkäpäliä, kerätkää minulle neliapiloita, sekoittakaa taikajuomia ja muuta vastaavaa!

Loman päättyminen on mainio syy listaamiselle. Mieltä ilahduttaneita asioita kuluneella viikolla:

* Sweeney Todd. Verinen musikaali, visuaalisesti upea. Ja voiko lomaviikko alkaa huonosti, jos se alkaa Johnny Deppillä?
* Aikaa käveleskellä koiraneidin kanssa, pysähtyä odottamaan, että neiti ehtii varmasti tutkia jokaisen hajun jokaisesta kivenmurikasta.
* Kiireettömät aamut. Joskus minun on vielä pakko kirjoittaa oodi kiireettömille aamuille, ne ovat ihanaa luksusta.
* Ystävien lähettämät viestit niin sähköpostissa, facebookissa, puhelimessa kuin blogissakin.
* Tapaamiset. Olen ollut tällä viikolla sosiaalinen olento Tapasin lopultakin myös vanhan lukioaikaisen kaverini - ja hauskaa oli. Jotkut - hyvät!  - asiat eivät muutu, kuten tämä ihminen totesi.
* Rästitöiden hoitaminen. Joo joo, lomailla piti, mutta on ihanaa lukea rästiin jäänyt kirja ihan rauhassa ja kirjoittaa mietitty kritiikki siitä.
* Kirjoittamistreffit Tepan kanssa. Ei kaivanne selityksiä.
* Uudet verhot makuuhuoneessa ja keittiössä. Tai uudet ja uudet - toiset ovat isotätivainaan, toiset kirpparilöytö. Mutta verhoprojektikin on jäänyt roikkumaan, lopultakin sain kankaat sinne minne ne kuuluvatkin.
* Aikaa ajatella. Mitä ylellisyyttä! Kuljeskella yksistään asunnossaan, keitellä teetä, tuijotella ikkunasta ulos ja antaa ajatusten virrata.

Mieli tekisi lisätä listaan eiliset viisukarsinnat, mutta kun biisit olivat latteahkoja ja valintasysteenmi sekava ja vetkutettupitkitetty, en voi laskea viisuilua mukaan listalle. Onneksi seura sentään oli loistokasta!