Terveisiä Finnconista, jossa käväisin lauantaina! Ohjelmaa conissa olisi riittänyt, mutta oma keskittymiskykyni ei sattuneesta syystä riittänyt kuin siihen tärkeimpään: Teoksen fantasia- ja scifiromaanikilpailun tulosten julistamiseen. Ja ihanaa, nyt sen voi kertoa kaikille, julistaa ja hehkuttaa: Ystäväni, kirjoittajatoverini Emmi Itäranta voitti kilpailun romaanillaan Veden muisti. Teos julkaisee romaanin ensi vuonna.

Ihanaa! Loistavaa! Mahtavaa!

Olen Omassa huoneessakin kertonut kirjoittajaryhmä Dieselistä, joka on ollut ja on yhä tärkeä tuki ja kritiikin antaja omalle kirjoittamiselleni. Emmi kuuluu tähän ryhmään, ja melkein itku tuli, kun sain tietää voitosta. (Ja toki liikutuin moneen otteeseen palkintojenjakotilaisuudessakin.) Tätä kohti on pyritty, tästä haaveiltu - ja nyt se on Emmin kohdalla totta. En voisi olla onnellisempi tämän kisan tuloksista.

Vasemmalla Emmi Itäranta, keskellä Teoksen kustantaja Silja Hiidenheimo allekirjoittaa kustannussopimusta, oikealla kilpailun tuomariston puheenjohtaja Johanna Sinisalo.

Ja sitten voittaja allekirjoittaa itsensä esikoiskirjailijaksi:

Veden muisti on niin upea teos, että on oikeus ja kohtuus, että se pääsee kaikkien luettavaksi.

Olen yhä ihan sekopäinen tästä - huutomerkit eivät tahdo vieläkään riittää!!!

 

EDIT: Tässä vielä linkki Teoksen tiedotteeseen!