Onneksi on ihmisiä, jotka a) osaavat ottaa upeita kuvia, b) kirjoittaa hauskasti / älykkäästi / kiinnostavasti / hulvattomasti, c) jakavat tuotoksensa blogissaan, jotkut jopa varsin taajaan tahtiin.

Kyllä, puhun tyyli- tai muotiblogeista, jotka voivat olla varsin mainiota luettavaa ja korvata naistenlehtien muoti- ja muut pukeutumisjutut mennen tullen. Blogeissa kuvia voi olla runsaasti, asuyhdistelmät luovia, teksti sopiva yhdistelmä päiväkirjaa ja asiatekstiä. Ainakin näistä syistä luen tiettyjä blogeja päivittäin. Minusta tyyli on kiinnostava asia, niin pukeutumisessa kuin sisustuksessakin. (Kirjallisuudessa myös, mutta jätetään se nyt välillä sivummalle.) Oi ihana turhamaisuus -blogissa huomautetaankin, että "muoti on ihan yhtä hyvä, esteettinen harrastus siinä missä puutarhanhoito tai perhokalastuskin". No niin onkin! Minä olen kiinnostunut siitä, mitä päälleni laitan. En tietoisesti ota vinkkejä blogeista, mutta mistäs sen tietää, miten ne lopulta vaikuttavat... Ainakin siten, että ihastellen ja ylpeänä katson ihmisiä, jotka pukeutuvat oman tyylinsä mukaan, näyttävästikin. Suomalaistko värittömiä ja tylsiä pukeutujia? Höpö höpö.

Vakiolukulistallani ovat jo mainitun ihanan turhamaisuuden lisäksi ainakin Nelliinan vaatehuone, Colour me!, Helmi otsalla, Oh Molly!, Kaikki mitä rakastin, Paras aika vuodesta ja Plastic Bag Mind. Vaatteiden, kenkien ja asusteiden lisäksi nämä naiset kirjoittavat myös musiikista, kirjoista, ompelemisesta, matkustamisesta, ystävistä, elämästä... Pidän näistä blogeista, koska ne eivät ole tuotemainospönötyksiä tai massakopioita. Näillä naisilla on oma ihana tyylinsä. Ja joskus he antavat myös diy-vinkkejä - jei!

En pahastu uusista hyvistä tyyliblogivinkeistä, akanoiden seassa on varmasti lisää helmiä, joita en ole vielä löytänyt!