Joskus elämässä joutuu vikeiden valintojen äärelle. Kuten tänään. Pääsin töistä kotiin kahdeksan maissa ja jo etukäteen painin kolmen hyvän lukuvaihtoehdon välillä. Tiesin, että kotona haluan loikoa sohvalla, sytyttää pari kynttilää, syödä herkkuja - ja lukea. Lukutrioni keittokirja, uusin Olivia-lehti ja Tuomas Kyrön Liitto painivat varsin tasaväkisesti keskenään. Lopulta muistin, että on mahdollista saada kaikki - eli aloitin keittokirjasta, siirryin Oliviaan ja kohta tartun Liittoon. Oi onnea!

Tästä kuitenkin sivujuonne, rönsy, poikkeama polulta ja muuta vastaavaa. Kaltaiseni sananipo päätyi hämmästyksen valtaan heti Olivian avattuaan. Lehtihän luonnollisesti alkaa mainosaallolla, ja ensimmäisenä minua tapitti Julia Roberts. Ei se haitannut, mutta se teksti viereisellä sivulla. Lancome mainostaa meikkivoidetta kertomalla, että "nyt, Aura on tiedettämme". Ihan on kehitetty meikkivoide, "joka luo täydellisen ihon Auran".

Luulen tietäväni, mikä on aura. Mutta että sellaisen voi luoda meikkivoiteella? Mainoksessa selitetään valosta, joka tekee ihosta upean. Ja minä onneton olen luullut, että aura ja valo ovat hieman eri asioita...