Ihana Terhi antoi Omalle huoneelle kauniin tunnustuksen:

Kiitos! Tunnustuksen vastaanottajan tulee kertoa seitsemän asiaa itsestään.

1. Luotan alitajuntaani. Se ei ole aina helppoa, mutta tähän asti on toiminut. Työasioissa se näkyy siten, että saatan vetkuttaa esim. jonkin tekstin kirjoittamista päivätolkulla - mutta kun ei kannata kirjoittaa liian aikaisin! Teksti tulee sitten kun on tarvis. Myös jonkin kurssin suunnittelu ei etene kovin aikaisin, ainakaan muiden silmiin havaittavalla tavalla. Todellisuudessa alitajuntani työstää asiaa koko ajan. Tiedän, että annettu tai valittu aihe muhii mielessäni ja minun tehtäväni on vain sietää ajan kuluminen ja epävarmuus lopputuloksesta. Ja pitää muistikirja käden ulottuvilla, sillä silloin tällöin pulpahtelevia ideoita kannattaa kirjoittaa muistiin.

2. Olen metsästänyt täydellistä teepannua jo jokusen kuukauden. Haudutuskelpoisia pannuja kyllä löytyy, mutta on ilmeisesti omituista, jos haluaa keittää teevetensä liedellä eikä vedenkeittimessä. Kattila on huono ratkaisu - aamutuimaan nokallinen pannu olisi huomattavasti turvallisempi vaihtoehto.

3. Luen innoissani käsityökirjoja ja -lehtiä ja -blogeja. On mieletöntä katsoa, mitä kaikkea ihmiset osaavat ja keksivät tehdä! Ja yrittää itse jotain vastaavaa...

4. En haluaisi asua kodissa, jonka jokainen seinä on valkoinen. Olen hirmuisen onnellinen nähdessäni kotini värikkäät seinät - sinistä, violettia ja keltaista (ei samassa huoneessa sentään). Eteinen on vielä maalaamatta - olisiko siinä paikka ärtsylle pinkille tai ruohonvihreälle?

5. Minun on lähes mahdotonta mennä ruokakauppaan ja ostaa vain ne, mitä listaan on merkitty. Aina tarttuu mukaan jotain muutakin. Miten joku voi käydä kaupassa ostamassa vain maitoa ja leipää, kuten tarve vaatii? Minä ottaisin kassalle mukaan vielä pari banaania ja ehkä vehnäleseitä. Kun - no, ainahan niitä tarvii. Tai jotain.

6. Nautin kauniin, luontevan, terveen ihmisäänen kuuntelemisesta. On ihanaa, kun ihminen osaa käyttää ääntään. En ymmärrä, miksi narisevaääniset, nasaalit tai ihmeen kireällä äänellä puhuvat ihmiset saavat olla äänessä radiossa tai televisiossa. Miksi heille ei anneta opastusta äänenkäytössä?

7. Elämän tarkoitus on rakkaus.

 

Palkinto pitäisi antaa eteenpäin, mutta aion julmasti kieltäytyä siitä. En siksi, etteikö kauniita ja hienoja blogeja olisi. Mutta tuntuu, että ennen kuin voin antaa palkintoa kenellekään, voisin avartaa blogimaailmaani. Huomaan, että moni vanha suosikkini on puolivahingossa pudonnut lukulistalta, kun ei muka ole aikaa (tai sitten on vain harva pää). Jospa lupaan tutustua uusiin tuttuihin ja palata joidenkin vanhojen suosikkien luo - ja linkkailen teille ihan muuten vaan, kun jotain hienoa löydän?