Ensi viikolla saan mennä ja tehdä joka päivä. Ensin junailen Ilmajoelle pitämään fantasiakurssia, käväisen Seinäjoen kansalaisopistossa kirjoittajakurssia ohjastamassa, ja palaan fantasiakurssille Ilmajoelle seuraavana päivänä. Sitten ovat vuorossa Vammalan lasten ja nuorten kirjapäivät, jotka kutsuvat minua keskiviikosta lauantaihin. Sunnuntaina huilaan - eli tapaan mukavia ihmisiä.

Kirjapäivien ohjelmassa on vaikka mitä seminaareista työpajoihin. On ilo olla töissä sanataidetapahtumassa, mutta pakko myöntää, että mieli tekisi vaeltaa mukana ihan vain osallistujanakin. Katsokaa itse ohjelmaa!

Jo perinteiseen tapaan kirjapäivien yhteydessä Vammalan kouluissa on sanataidepajoja. Koulupajojen pitäminen on aina mukavaa. Lapset tykkäävät, kun koulupäivään tulee jotain uutta ja erilaista. Täysin vieraan lapsiryhmän kohtaamisessa on omat haasteensa, mutta tekemisen riemu tarttuu puolin ja toisin, ja lasten ideoissa on ennakkoluulottomuutta. Kouluihin suunnistaminen tuo oman elämyslisänsä ohjaajille. Nytkin olen tuijotellut niin karttaa kuin juna- ja bussiaikatauluja - ja todennut, että joskus oma auto olisi kätevä. Mutta aina ennenkin on perille päästy, miksei siis nytkin.