Luin uutisen. (Löysin uutisen Realistisen optimistin jutuista.) Aikovat sitten tehdä The Rocky Horror Picture Show'n uudelleen. Omannäköisen, vanhaa kunnioittaen, väittävät. Muutosvastarinta iski heti, ei saa koskea vanhaan kunnon Rocky Horroriin! Epäilyttää, että siitä tehdään sliipattu MTV-ketkutustanssiversio...

RHPS on minulle tärkeä, sillä se tuli elämääni samaan aikaan kuin murrosikä. Seinäjoen kaupunginteatteri laittoi lehteen ilmoituksen, että avustajia tarvitaan - ja paljon. Jälkeenpäin olen hämmästellyt, että Rocky Horror Show tehtiin juuri Seinäjoen kaupunginteatteriin. Transvestiittimusikaali Etelä-Pohjanmaalle! Rohkeaa - ja mahtavaa. Tuolloin en taivastellut vaan menin mukaan. Päivät koulussa, illat harjoituksissa - ja lopulta esityksissä. Karrikoidusti sanottuna istuin esityksissä korsetti päällä ja huutelin kaksimielisyyksiä. Tein siis ihan kuten oli käskettykin!

Elokuva on noussut kulttimaineeseen, ja asiaan kuuluu, että sitä mennään katsomaan elokuvan hahmoiksi pukeutuneena. Rekvisiittaa on oltava mukana jänisräikästä riisiin ja wc-paperirulliin. Eikä leffassa istuta hiljaa, vaan huudellaan välihuutoja. Tähän tunnelmaan pyrittiin teatteriversiossakin. Minä kuuluin huutosakkiin, niihin, jotka huutelivat välihuutoja ja ampuivat vesipyssyllä yleisön niskaan. Tarkempia käyttäytymisohjeita RHPS:n katsojille löytyy mm. täältä.

Olen nähnyt elokuvaversion muutamaan kertaan. Teatteriesityksien kertoja en voi edes laskea, Rockya esitettiin Seinäjoella pari-kolme vuotta ainakin, en pysty muistamaan tarkkaan. Jossain kaapissa ovat valokuva-albumit tuolta ajalta, sieltähän vuosiluvut varmasti löytyisivät... Mutta sen muistan, etten ikinä kyllästynyt musikaaliin ja sen biiseihin, lauloin ja tanssin aina yhtä innokkaasti katsomossa. (Kyllä, huutosakkilaiset olivat katsomossa. Ja saattoivat häiritä etenkin reunapaikoilla istuvia ihmisiä pyytämällä heitä tanssimaan tai istahtamalla heidän syliinsä.) Rockyssa on jotain riemukkaan karnevalistista. Itseironia kuuluu olennaisesti juttuun.

Alkuperäisessä leffassa näyttelevät mm. Susan Sarandon (Janet), suorastaan herkullinen Tim Curry (Frank'n'Further) ja Meat Loaf (Eddie).

Viikonlopun ohjelmaan voisi ehkä mahduttaa Time warpin. Ihan vain omaksi iloksi. Ja siksi, että Riff-Raff ja Magenta ovat niin mahtavia!