Melkeinpä laitoin tämän joulukalenteriksi, mutta sitten ajattelin, että pitäähän tammikuussakin olla jotain vastaavaa. Ei joulukuulla ole yksinoikeutta jokapäiväisiin yllätyksiin! Nyt tosin tiedossa ei ole jouluaaton kaltaista loppuhuipennusta, mutta ehkä me aikuiset ihmiset selviämme tästä murskaavasta tiedosta.

Lupaan* siis, että tammikuussa esittelen 30 kirjaa, jotka ovat syystä tai toisesta minulle tärkeitä. Hyviä kirjoja, sellaisia, joihin liittyy muistoja, ajatuksia herättäneitä kirjoja, tiettyyn aikakauteen liittyviä kirjoja. Tavoitteena on esitellä kirja päivässä.

En laita kirjoja paremmuusjärjestykseen. En myöskään väitä, että kaikkien olisi pakko tuntea kyseiset teokset. Kokoan subjektiivista listaa niistä kirjoista, jotka tällä hetkellä näyttäytyvät minulle syystä tahi toisesta merkityksellisinä. Listoilla on tapana muuttua ajan saatossa, niinpä tämäkään ei ole kiveen hakattu... Viiden vuoden kuluttua se voisi olla jo hyvinkin toisenlainen. Mutta en ryhdy ennustamaan tarkemmin, niin ajankohtaista kuin se nyt olisikin!

Ensimmäisestä kirjasta saatte tarinaa huomenna.


* En ole tehnyt uudenvuodenlupauksia tänä vuonna. Olen toivonut. Toivomisajatuksen luin Piilomajan Violetilta - ja ajattelin antaa toiveille mahdollisuuden. Toiveikkaana eespäin siis!