Ihan kohta saa avata paketteja. Ehkä jossain niistä on kirja. Olen muutamana jouluna antanut itse tekemiäni lahjoja, mutta tänä vuonna tajusin kovin myöhään, että jos haluaisi kutoa villasukat viidelle, olisi pitänyt aloittaa jo ajat sitten. Päätin ottaa kirjalinjan, ja nyt monen ystävän ja sukulaisen pakettiin kääriytyi kaunokirjallisuutta. Kovissa kansissa, pehmeissä kansissa, äänikirjana. Pidän lahjojen antamisesta ja keksimisestä, vaikka välillä oikean lahjan miettiminen onkin hämmästyttävän vaikeaa. Mutta se hetki, kun keksii Juuri Sille Ihmiselle Sopivan Lahjan! Oi iloa!

Oman huoneen lukijoiden joulupakettiin haluaisin kääriä kirjaston, joulukorteiksi sopivat kirjastokortit. Erityisten kirjasuositusten sijaan annan toisenlaisen lukuvinkin: lukekaa ääneen. Lapsille ja aikuisille. Ääneen lukeminen on lahja.

En malta olla antamatta myös visuaalista joululahjaa. Ystävä jakoi Street Art Utopian linkin Facebookissa. Linkistä löytyy 106 huikeaa katutaidekuvaa. Nämä kuvat ovat niin upeita, että haluan linkata eteenpäin. Katsokaa, nauttikaa - rakastan ihmisten kykyä nähdä asiat uudella tavalla!

Tunnelmallista joulua, ihmiset!