Hanna kirsikoi blogini! Kiitos! Ja koska kirsikkapalkinnon saamiseen liittyy sääntöjä, kerrottakoon ne ensin:

* Jaa palkinto eteenpäin viidelle inspiroivalle bloggaajalle

* Kerro kolme asiaa, joita rakastat

* Näytä jokin kuva, jota rakastat ja kerro siitä

 

Kovin monin eri tavoin inspiroivia blogeja on paljon, mutta haluan nyt olla valikoiva (tai oikeastaan koota viisi ensinnä mieleen tulevaa) ja pudotella kirsikat seuraaviin kakkuihin:

Piilomaja inspiroi upeilla kuvilla ja oivaltavilla teksteillä. Arkikin on kiehtovaa ja kaunista, ja tietenkin ajatuksia herättävää!

Grafomanian kirjailijaryhmä onnistuu keskusteluttamaan, naurattamaan ja tiedottamaankin. Aktiivista keskustelua ja nasevia mielipiteitä.

Kaikki mitä rakastin on hurmaava blogi! Kuvia, ajatuksia, mietteitä... Näitä merkintöjä on ilo lukea.

Oi ihana turhamaisuus! Kuvat. Kuvat. Kuvat. Osaisinpa ottaa tuollaisia kuvia, osaisinpa käsitellä kuvia, osaisinpa välittää tuollaisia tunnelmia!

Rooibos kirjoittaa ja haastaa minutkin pohtimaan kirjoittamista. Rooibos myös antaa hyviä kirjavinkkejä ja kertoo ihastuttavan mutkattomasti arjesta, kirjoittamisesta ja hieman muistakin asioista. Rooiboksen tekstien jälkeen tekee mieli teetä ja hyviä kirjoja.

 

Rakkaudesta puhuminen ja kirjoittaminen on yksi maailman tärkeimmistä asioista. Tärkeämpää on vain rakkauden osoittaminen. Nyt(kään) en suostu arvottamaan rakastamiani asioita. Mutta jaan kanssanne kolme rakkauttani:

1. Rakastan kiireettömyyttä, joutilaisuutta, ajatonta aikaa. Sitä, kun kellonajalla ei ole väliä, aamiaista voi nauttia monta tuntia ja ajan kulumisen huomaa vain siitä, että huomaa täyttävänsä kolmatta teepannullista. Sitä, kun ei ole pakko tehdä mitään, eli tekee mitä huvittaa, eikä ole haitaksi, vaikka katsoisi jaksotolkulla Mullan alla -sarjaa tai höpöttelisi mukavia koko päivän, yksin tai seurassa. Sitä, kun huomista ei ole, on vain tämä hetki, joka jatkuu ja jonka mittaa ei tarvitse mitata.

2. Rakastan rakkaudenosoituksia. Ymmärtäkää tämä laajasti, rakkauttaan voi ja saa osoittaa muillekin kuin puolisolle! Ystävät, työkaverit, lemmikit, sukulaiset - hekin kaipaavat rakkautta. Rakkaudenosoitukset voivat olla lähes millaisia vaan. Lempeitä sanoja. Kirjelappunen. Yllätysposti muulloin kuin merkkipäivänä. Tekstiviesti. Kehu kauniista vaatteista. Itse valmistettu ateria. Kutsu iltakävelylle. Hyvänyöntoivotus. Niskan hipaisu ohi kulkiessa. Halaus. Kukkia maanantaipäivänä. Ihan Oikea Kirje. Merkkipäivän muistaminen. Arvostan ja rakastan arkisia, pieniä rakkaudenosoituksia, mutta nautin myös vähän enemmän vaivannäköä vaativien suunnittelusta. Parasta on, kun vaikkapa postipaketin sisältöä miettiessään jo iloitsee, miten vastaanottaja toivottavasti ilahtuu ja yllättyy. Tai toivoo, että näkisi toisen ilmeen, kun tämä kotiin palattuaan löytää vihjepaperin, jonka ratkaisusta palkkiona on suklaapatukka. Kumpi on parempaa, rakkaudenosoitusten saaminen vai antaminen? Minä rakastan molempia.

3. Rakastan Eeva Kilven Laulu rakkaudesta -runoa. En voi lukea sitä itkemättä. Enkä analysoida sitä tyhjiin. Runo on kaunis ja kirkas.

 

Entä kuva, jota rakastan? Minulla ei ole kovinkaan moneen kuvaan erityisen rakastavaa suhdetta, ja jotkut kuvat ovat liian henkilökohtaisia blogiin. Tämä ei kuvana ole rakas, mutta se edustaa rakkaita asioita:

Hyvä ruoka - sushi on yksi esimerkki sellaisesta. Nämä makit on tehty itse. En ole ihmeellinen kokki ja olen tolkuttoman laiska laittamaan ruokaa vain itselleni. Mutta kokkaan mieluusti muille ja muiden kanssa. Sushi on myös sellaista ruokaa, jotan en ihan helposti taitaisi tehdä vain itselleni - näiden syöminen on sekä gastronominen että esteettinen elämys ja sellaisen elämyksen mieluusti jakaa hyvässä seurassa. Tähän nimenomaiseen kuvaan liittyy myös kuvanottoillan tunteita, ajatuksia, toiveita - rakkauteen liittyviä nekin. (Ja edit-huomautuksena: kuvassa olevia yksilöitä en ole tehnyt kokonaan yksin - korkeintaan rullasin ainekset leväarkin sisään... Sekin on olennaista: ei tarvinnut tehdä yksin.)

 

Bonuksena: ostin Berliinistä ehkä maailman hienoimman takin. Sen vuorissa lukee: Love is there. If you don't see it, look again." Välillä se on vaikeaa, mutta haluan uskoa tuohon.